Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь освятив меморіальну дошку на честь відомих медиків-акушерів Миколи Бакшеєва, Михайла Ганича та Юрія Бобика в м. Ужгород

5 травня 2021 р., в обласній медичній бібліотеці в м. Ужгород, відбулося урочисте зібрання з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь відомих українських медиків-гінекологів, організаторів рододопомоги в Закарпатській області, науковців, педагогів вищої школи, багаторічних викладачів та керманичів медичного факультету  Ужгородського національного університету професора Миколи Сергійовича Бакшеєва (01.05.1911 – 03.10.1974), професора Михайла Михайловича Ганича (20.05.1931 – 06.01.2021) та доцента Юрія Юрійовича Бобика (28.05.1926 – 05.11.2009).

В 2021 році кожному із них виповнюються славні ювілеї: професору Миколі Бакшеєву – 110 років від дня народження (1 травня), професору Михайлу Ганичу – 90 років від дня народження (20 травня), а доценту Юрію Бобику (28 травня) – 95 років від дня народження.

У заході взяли участь представники родин відомих медиків-науковців, професорсько-викладацького складу медичного факультету Ужгородського національного університету, друзі, колеги, вдячні учні-медики, громадські активісти та журналісти.

Відкрив урочисте зібрання лікар-гінеколог, у минулому багаторічний старший викладач медичного факультету УжНУ, один із учнів вище загаданих славних достойників, громадський діяч Федір Поп.

Відтак, запрошений організаторами заходу Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, у співслужінні протоієрея Олександра Смоліна, референта єпархіального управління, першого проректора Ужгородської української богословської академії та протоієрея Анатолія Натолочного, настоятеля парафії на честь рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги в м. Ужгород, освятив меморіальну дошку на честь професора Миколи Бакшеєва, професора Михайла Ганича та доцента Юрія Бобика.

У своєму архієрейському слові, проголошеному до присутніх, Преосвященніший владика Віктор Бедь наголосив на тому, що отриманий від Бога талант лікарської справи та здатність до самопожертви в рододопомозі жінка-матерям і новонародженим малюкам всі троє достойників пронесли впродовж всього свого дорослого життя із честю та гідністю, та залишили за собою у земному житті  вдячність, повагу, любов і пам’ять серед рідних, близьких, колег, учнів та чисельних пацієнтів. Тож їх саможертовне  життя і професійна лікарська справа заслуговують на повагу, наслідування та примноження, а їх світлі та вічно живі душі – на ласку Отця нашого Небесного у Його царстві вічності – наголосив владика Віктор.

Після освячення, згодом, дана меморіальна дошка буде встановлена в приміщенні родильного будинку в м. Ужгород.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *