Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь прийняв участь в урочистостях до Дня Збройних Сил України в м. Ужгород

3 грудня 2021 р., у приміщенні Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, відбулися урочистості до Дня Збройних Сил України, який відзначається щорічно 6 грудня.

З наступаючим Днем Збройних Сил України, представників військовослужбовців та Міжнародним Днем волонтера, представників волонтерів, привітали представники Закарпатського обласного військового комісаріату, Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, Ужгородської районної державної адміністрації, Ужгородської районної ради, єпископи та представники духовенства Мукачівсько-Карпатської та Закарпатської єпархій Православної Церкви України.

Участь в урочистостях прийняв і Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, голова Комісії з питань українського державотворення, духовності та борців за незалежність України Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації, народний депутат України І скликання.

У своєму виступі Преосвященніший владика Віктор Бедь привітав представників українського воїнства з 30-річчям відновлення державної незалежності України, наступаючим Днем Збройних Сил України та 30-річчям прийняття Закону України «Про Збройні Сили України» (06.12.1991 р.), участь у розробці та прийнятті якого приймав і сам владика Віктор, будучи народним депутатом України І скликання (1990 – 1994) та членом Комісії з питань оборони та державної безпеки Верховної Ради України у той час. Також владика Віктор Бедь наголосив на тому, що сучасна Українська Армія та сьогоднішні українські воїни є гідними нащадками багатовікової історії українського воїнства, що зберігає та примножу славу своїх попередників, славних наших прабатьків: воїнів Скіфії, Русі, Руської Держави, Гетьманської України, Української Народної Республіки, Карпатської України, Держави України, Української Повстанської Армії, Радянської Армії та сучасної Армії України. Українське воїнство завжди було зі своїм народом, захищаючи його від підступних ворогів. Зокрема, і тридцять років тому, при спробі комуністичного антиконституційного заколоту у Мокві 19 – 21 серпня 1991 р. в умовах іще існування Союзу РСР, під час проголошення відновлення державної незалежності України 24 серпня 1991 р. та під час спроби комуністичного заколоту з метою проголошення на Закарпатті політичної автономії на догоду Москви у жовтні 1991 р., українське воїнство залишалося вірним присязі українському народу і було на стороні захисту конституційних прав і свобод, та національних інтересів української нації та територіальної цілісності Держави України. Особливий подвиг у наші дні виявляють українські воїни, добровольці та волонтери, які циною власного життя боронять свої сім’ї, увесь боголюбивий український народ, Державу Україну та Українську Церкву від новітніх московсько-путінських окупантів і терористів в російсько-українській війні 2014 – 2021 рр. Тож військовий подвиг, як попередніх поколінь українського воїнства, та і наших сучасників, є безсмертним і заслуговує вічної поваги, вдячності та пошани – наголосив Преосвященніший владика Віктор Бедь та благословив присутніх представників українських військовослужбовців і їх близьких.

Від так, за заслуги перед українською нацією та Державою Україною, Преосвященніший владика Віктор Бедь, від імені Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті та Комісії з питань українського державотворення, духовності та борців за незалежність України Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації провів ряд нагороджень, зокрема:

орденом «30 років відновлення незалежності України» нагороджено:

  • полковника Олександра Музиченка;
  • полковника Олександра Зиму;
  • полковника Станіслава Приходька;

медаллю «30 років відновлення незалежності України» нагороджено:

  • підполковника Йосипа Бундзяка;
  • підполковника Євгена Прокоф’єва;
  • головного сержанта Романа Белецького;
  • молодшого сержанта Ірину Гелетій.

За активну громадську позицію в утвердженні української національної ідеї та належну організацію роботи з морально-психологічного забезпечення серед військовослужбовців, медаллю «30 років відновлення незалежності України» також було нагороджено Василя Клочуряка.

Також, владика Віктор Бедь подарував освячену ікону Пресвятої Богородиці семистрільну полковнику Олександру Музиченко, військовому комісару Закарпатської області, для духовного оберегу всіх військовослужбовців та призовників від бід, хвороб, небезпеки і вороків.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *