В Мукачівсько-Карпатській єпархії ПЦУ молитовно вшанували світлу пам’ять героїв Карпатської України до 83-ї річниці її проголошення

14 – 15 березня 2022 р. виповнюється 83-тя річниця з дня проголошення Карпатської України (1939 – 1944).

З цієї нагоди, 15 березня ц. р. в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України відслужив заупокійну літію за полеглими смертю хоробрих героями Карпатської України у війні з пронацистським окупаційним режимом Королівства Угорщини в 1939 – 1944 рр.

У молитві до Отця нашого Небесного Преосвященніший владика Віктор Бедь молився за прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиками, дарування їх світлим душам вічного спокою та життя у піднебессі.

14 – 15 березня ц. р., у відповідності до благословення Преосвященнішого єпископа Мукачівського і Карпатського Віктора Бедь, відповідні заупокійні богослужіння за полеглими героями Карпатської України (1939 – 1944) було відслужено на всіх парафіях Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України в Закарпатській області.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *