У РПЦ натякнули, що вони ніколи не нададуть автокефалію (незалежність) УПЦ МП

Глава ВЗЦЗ московського патріархату митрополит Волокаламський Іларіон фактично відповів тій частині РПЦвУ, яка має намір просити чи вимагати автокефалію в РПЦ.

“Нашу єдність ніколи (думаю це ключове слово) нічим не розірвати” – стаття з таким заголовком вийшла на грекомовному проросійському сайті “Ромфеа”. В публікації передається фрагмент інтерв’ю Іларіона в програмі “Церковь и мир”. Він говорить, що він не може дати конкретної відповіді чи є росіяни та українці окремими народами чи все ж одним народом. Але вони безсумнівно є “братніми народами”, на думку митрополита Іларіона. А тому, єдність між ними не розірвати ніколи. Ба більше, той хто має такі наміри “йде проти Бога”.

Фактично глава ОВЦС (ВЗЦЗ) відповів усім представникам РПЦвУ, які марно надіються, що Московський патріархат може надати їм автокефалію. Це є продовженням давньої політики РПЦ. Марно надіятись, що структура, яка весь час працювала на зміцнення імперії, та в цьому дійшла до відкритого благословення вбивств зараз відступить від цієї політики. Не варто говорити про те, що РПЦ згідно з канонами взагалі немає такого права як “надання автокефалії”. Це виняткове повноваження Вселенського патріархату.

По суті, перед структурою Онуфрія (УПЦ МП) зараз стоїть вибір або визнати політику попередніх 3 років хибною або надіятись на “асвабадітєлєй” і отримати гарантований розкол своєї структури.

Протягом останніх трьох років у вірян УПЦ МП саме вірність РФ була маркером вірності православ’ю. Новини про зустрічі предстоятелів із послами росії гордо публікувалися пропагандистськими ресурсами і викликали полегшення. А за протокольну зустріч із послом України Сербський Патріарх був змушений виправдовуватись перед Онуфрієм. Нагадаємо, тоді він зустрічався із послами усіх країн, які мають дипломатичні зв’язки із Сербією. Про що Порфирій і написав у своєму листі.

“Стояніє в істінє” також щедро фінансувалось “Росатомом”, “Газпромом” та “Россотруднічєством”. Зовнішньоцерковна підтримка РПЦ в Україні (УПЦ МП) напряму просувалась російським МИДом.

Джерело: df.news

Джерело:doxologiainfonews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *