Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь молитовно вшанував світлу пам’ять Тараса Шевченка до 208-річчя від дня його народження

9 березня 2022 р., в молитовній кімнаті архієрейської резиденції в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина відслужив заупокійну літію за Тарасом Григоровичем Шевченком (09.03.1814, с. Моринці, Київська губернія, Україна під окупацією Російської імперії – 10.03.1861, м. Санкт-Петербург, Російська імперія), Великим пророком української нації, борцем за національну і державну незалежність України в 40-х – 60-х рр. ХІХ ст., політично переслідуваним і репресованим окупаційним режимом Російської імперії, борцем проти рабства та кріпацтва, поетом до 208-ї річниці від дня його народження та 161-ї роковин від дня його упокоєння.

У молитві до Отця нашого Небесного владика Віктор просив прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його світлій душі вічного скою і життя у піднебессі.

Пресслужба КаУ ім. Августина Волошина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *