У день жалоби оголошеної на Закарпатті, духовенство ПЦУ відслужило літію за полеглими воїнами на алеї Слави цвинтаря Кальварія у м. Ужгород

2 вересня 2022 р., у день жалоби за полеглими українськими воїнами-захисниками, які загинули під час виконання бойового завдання із захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України,  оголошеної Закарпатською обласною військовою адміністрацією, на алеї Слави міського цвинтаря Кальварія у м. Ужгород представниками Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України було відслужено заупокійну літію.

До підніжжя пам’ятника на честь полеглих українських воїнів-захисників було піднесено корзину із живими квітами та запалено поминальні лампадки.

Поминальне богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина у співслужінні протоієрея Юрія Гал, секретаря єпархіального управління, в. о. ректора Ужгородської української богословської академії, благочинного Ужгородсько-Мукачівського міжрайонного благочиння та протодиякона Івана Жабляка.

Під час поминальної молитви до Отця нашого Небесного, духовенство молилося за спасіння душ вічнопам’ятних полеглих смертю хоробрих і героїв українських воїнів-захисників і полонених, які віддали свої життя в обороні своїх сімей, усього боголюбивого українського народу, земної Вітчизни і Держави Україна та Української Церкви від підступних і безбожних московських путінсько-гундяєвських окупантів і терористів у російсько-українській війні (2014 – 2022), зокрема, полеглих воїнів 128 окремої гірсько-штурмової бригади Закарпаття Збройних Сил України та 101 окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України, а також всіх полеглих і спочилих у різні віки та часи борців за незалежність України.

Після завершення заупокійної літії, Преосвященніший владика Віктор Бедь підніс по живій гвоздиці до кожної могили полеглих українських воїнів-захисників у російсько-українській війні (2014 – 2022), похованих у 2022 р. в нижній частині алеї Слави міського цвинтаря Кальварія у м. Ужгород.

Участь у поминальному заході, окрім представників духовенства Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, також прийняли представники 212-го окремого батальйону 101-шої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України, Закарпатського обласного Товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, Карпатського університету імені Августина Волошина, Ужгородської української богословської академії, Закарпатської крайової організації Народного Руху України, ВГО «Молодий Народний Рух» та ГО «Молодь Закарпаття».

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *