Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф Василиків з дружнім візитом відвідав Мукачівсько-Карпатську єпархію

7 грудня 2022 р., в рамках духовно-освітньої і наукової співпраці між Духовно-навчально-науковим комплексом «Ужгородська українська богословська академія – Карпатський університет імені Августина Волошина» (м. Ужгород) та Івано-Франківським богословським інститутом (м. Івано-Франківськ), на запрошення Преосвященнішого Віктора Бедь, єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, Мукачівсько-Карпатську єпархію з дружнім візитом відвідав Високопреосвященніший Іоасаф Василиків, митрополит Івано-Франківський і Галицький, керуючий Івано-Франківсько-Галицькою єпархією.

В ході візиту було обговорено питання співпраці між єпархіями та вищезазначеними закладами вищої освіти, зокрема, духовної. Також Високопреосвященніший владика Іоасаф Василиків взяв почесну гостьову участь у засіданні Спеціалізованої вченої ради Ужгородської богословської академії, яке відбувалося цього дня та під час якого було успішно проведено захист дисертаційних досліджень аспіранта Пінтера Жолт, громадянина Угорщини на здобуття наукового ступеня доктора філософії в галузі християнської педагогіки та аспіранта ігумена Іоасафа Стасюка, намісника Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря Івано-Франківсько-Галицької єпархії.

Під час перерви у роботі Спеціалізованої вченої ради УУБА, Преосвященніший єпископ Віктор Бедь вручив Високопреосвященнішому митрополиту Іоасафу Василиківу орден «Пресвятої Богородиці», заснований Карпатським університетом імені Августина Волошина за духовної підтримки Мукачівсько-Карпатської єпархії.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *