Єпископ Віктор Бедь провів зустріч з Йосифом Шарі, демобілізованим воїном-захисником 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Закарпаття Збройних Сил України

13 квітня 2023 р., в архієрейській резиденції в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархію Православної Церкви України, військовий капелан, президент Карпатського університету імені Августина Волошина, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України провів зустріч з Йосифом Шарі, мобілізованим військовослужбовцем 2-го стрілецького батальйону славної 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Закарпаття Збройних Сил України, який повернувся з фронту російсько-української війни на Сході України.

В ході зустрічі Преосвященніший владика Віктор Бедь подякував Йосифу Шарі за його належне виконання священного військового обов’язку по захисту Вітчизни України від підступних безбожних московських путінсько-гундяєвських окупантів і терористів у російсько-українській війні 2014 – 2023 рр. Йосиф Шарі, – підприємець, заступник голови Тячівської районної організації Народного Руху України, студент-юрист Карпатського університету імені Августина Волошина, який проживає у м. Тячів, після 24 лютого 2022 р., з початком широкомасштабної  агресії російської федерації протии України, добровольцем мобілізувався до Збройних Сил України та згодом був переведений до складу  2-го стрілецького батальйону славної 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ. У складі цього військового підрозділу боронив український народ від безможних московських ординців з травня 2022 по березень 2023 рр. Наразі, після демобілізації із Збройних Сил України, український воїн-захисник, учасник бойових дій Йосиф Шарі, разом із дружиною та дітьми, і надалі проживатиме в рідному місті Тячів, продовжуватиме свою підприємницьку діяльність, навчання на юриста в Карапатському університеті імені Августина Волошина та приймати активну участь у громадсько-політичному житті Закарпаття, як заступник голови Тячівської районної організації Народного Руху України. Під час дружньої розмови владика Віктор Бедь та Йосиф Шарі поділилися спогадами про захист Вітчизни у складі Збройних Сил України в ході російсько-української війни, обговорили життєві плани на майбутнє та домоволися про подальшу співпрацю.

На завершення зустрічі, Преосвященніший єпископ Віктор Бедь привітав побратима Йосифа Шарі з наступаючим Великоднем 2023 року, благословив його та його рідних на подальше мирне, щасливе і благословенне життя, подарував йому Біблію та іконку світлого свята Воскресіння Христового.

Участь у зустрічі також взяв Віктор Понзель, перший іподиякон керуючого єпархією, перший помічник президента Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Управи Закарпатської крайової організації Народного Руху України, учасник російсько-української війни 2014 – 2023 рр.

Пресслужба ЗКО НРУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *