Єпископ Віктор Бедь відвідав незламного борця за незалежність України Івана Мирона та удостоїв його ордена «Августина Волошина» І ступеня

29 травня 2021 р., Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України відвідав українського патріота, незламного борця за національну і державну незалежність України, політично-репресованого московським комуністично-радянським окупаційним режимом Союзу РСР/КПРС (1951 – 1972) та політично переслідуваним цим же режимом надалі (1972 – 1990), учасника повстання політв’язнів у Норильску (1953 р.) Івана Васильовича Мирона (нар. 09.03.1929 р.) в його рідному с. Росішка Рахівського району Закарпатської області.

Після теплого, дружнього і тривалого спілкування, обміну думками і спогадами, Преосвященніший владика Віктор Бедь, за вияв високого патріотизму, незламну боротьбу з московським комуністично-радянським окупаційним режимом Союзу РСР/КПРС, участь в українських національно-визвольних змагання початку 50-х – початку 90-х рр. ХХ століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України (24.08.1991 р.) та з нагоди 82-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України (1939 – 2021) і 25-тої річниці прийняття нової Конституції України (1996 – 2021), удостоїв Івана Васильовича Мирона високої відзнаки – ордена «Августина Волошина» І ступеня, а також надав посильну фінансову допомогу українському патріоту.

Участь у зустрічі також прийняли: дружина пана Івана – пані Христина та іподиякони, помічники владики Віктора Бедь – Віктор Понзель та Іван Келечен.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *