Єпископ Віктор Бедь відслужив літію за побратимом Яковом Зайко до 8-х роковин його героїчної загибелі на Київському Майдані під час Революції Гідності

18 лютого 2022 р., у день 8-х роковин початку масового розстрілу українських патріотів на Київському Майдані під час Революції Гідності, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, народний депутат України І скликання, в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород (вул. Ференці ІІ Ракоці, 18 А), відслужив заупокійну літію за Яковом Яковичем Зайко (04.04.1940 – 18.02.2014), українським політичним і державним діячем, борцем за незалежність України кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, журналістом, народним депутатом України І скликання, одним із співзасновників і членів опозиційної Народної Ради і Радикальної групи у Верховній Раді України в 1990 – 1994 рр., побратимом по спільній національно-визвольній боротьбі, Героєм України (посмертно) до 8-х роковин його убивства на Київському Майдані 18 лютого 2014 р.

У молитві до Отця нашого Небесного владика Віктор Бедь просив прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його світлій душі вічного спокою та життя у піднебессі.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *