В м. Ужгород, за участі духовенства ПЦУ, поховали українського воїна-захисника Віталія Петюшка, бійця 212-го окремого батальйону ТрО ЗСУ

8 серпня 2022 р., в м. Ужгород, відбувся похорон українського воїна-захисника Віталія Васильовича Петюшка (24.07.1980 – 02.08.2022), молодшого сержанта 212-го окремого батальйону м. Ужгород 101-шої окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України.

Чин похорону очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина у співслужінні протоієрея Юрія Гал, секретаря єпархіального управління, благочинного Ужгородсько-Мукачівського міжрайонного благочиння, благочинного кафедрального храму апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород, в. о. ректора Ужгородської української богословської академії та архімандрита Спиридона Дудина, намісника Свято-Миколаївського єпархіального подвір’я в смт Чинадієво Мукачівського району.

Чин похорону було розпочато згідно християнської традиції в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії в м. Ужгород (вул. Ференца ІІ Ракоці, 18 А) та завершено на площі Народній.

Відтак, українського воїна-захисника з військовими почестями було пронесено вулицями Ужгорода та поховано на Пагорбі Слави міського цвинтаря Кальварія.

У Віталія Петюшка у земному житті залишилися мама, дружина, син, брат та багато рідних і друзів…

Участь у похороні прийняли, окрім духовенства Православної Церкви України, рідні, близькі, друзі та представник 212-го окремого батальйону м. Ужгород 101-шої окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України, а також представники органів державної влади, місцевого самоврядування, військовослужбовців, Ужгородського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Міністерства оборони України, засобів масової інформації та небайдужої громадськості м. Ужгород.

Біографічна довідка:

Петюшка Віталій Васильович народився 24 липня 1980 р. в м. Ужгород. Навчався в Ужгородській середній школі № 12 та в міському професійно-технічному училищі № 5. В 1999 р. пішов служити до лав Збройних Сил України. Після демобілізації працював в м. Ужгород. В 2004 р. женився – дружина Тетяна. Згодом у подружжя Віталія та Тетяни Петюшка народився син Ростислав.
Після початку 24 лютого ц. р. широкомасштабної війни російської федерації проти України, Віталій Петюшка невагаючися пішов до Ужгородського районного територіального центру комплекції та соціальної підтримки Міністерства оборони України, щоб як воїн захистити свою сім’ю, увесь боголюбивий українських народ і Державу Україна від безбожних і підступних московських путінсько-гундяєвських окупантів і терористів.

За власним бажанням, як доброволець, поступив на військову службу до 212-го окремого батальйону в м. Ужгород 101-шої окремої бригади Закарпаття територіальної оборони Збройних Сил України.

Разом із побратимами по зброї приймав участь у виконанні бойового завдання на сході України, під час якого був поранений. Проходив лікування у госпіталі м. Черкаси. Після виписки, приїхав у короткотривалу відпуску до рідного Ужгорода та родини.

Та безжалісна смерть дістала воїна Віталія Петюшка і дома…

Потрапивши до лікарні, в наслідок погіршення стану здоров’я, Віталій Петюшка дочасно помер 2 серпня ц. р. в м. Ужгород від серцевого нападу.

Поховали Віталія Васильовича Петюшка 8 серпня 2022 р. на Пагорбі Слави Ужгородського міського цвинтаря Кальварія.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *