Представники української громадськості в м. Ужгород відзначили 104-ту річницю вияву політичної волі українців Закарпаття про возз’єднання з Україною на Всенародних зборах у м. Хуст

21 січня 2023 р. виповнюється 104 роки від дня, коли українці Закарпаття, після розпаду Австро-Угорської імперії, на Всенародних зборах у м. Хуст 21 січня 1919 р. одностайно виявили політичну волю про своє споконвічне бажання возз’єднатися у складі єдиної Соборної Держави Україна.

З цієї важливої історичної події, 21 січня ц. р., уповноважені представники Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, Проводу Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України, Карпатського університету імені Августина Волошина, Ужгородського гуманітарно-економічного коледжу КаУ імені Августина Волошина, ВГО «Молодий Народний Рух», ГО «Молодь Закарпаття», Християнсько-народної спілки Закарпаття та редакції газети «Срібна Земля» піднесли корзину із живими квітами до пам’ятника д-ру о. Августину Волошину (17.03.1874, с. Келечин, Закарпаття під окупацією Австро-Угорської імперії – 19.07.1945, м. Москва, Російська РФСР у складі Союзу РСР), Президенту Карпатської України (1939 – 1945), Герою України (2002, посмертно) на набережній Незалежності у м. Ужгород.

Участь у заході, зокрема, взяли наступні уповноважені представники: ієрей Ілля Канакін, Антоніна Вчорашня, Марина Дуб, Тетеня Андрусь, Віктор Понзель, Іван Келечен, Вероніка Понзель та Ярослав Бідзіля.

Учасники пам’ятного заходу, після піднесення до вищезазначеного пам’ятника корзини із живими квітами, хвилиною мовчання вшанували полеглих смертю хоробрих і героїв, та всіх раніше померлих своєю смертю чи від поранень і захворювань, у різні віки і часи, всіх борців за незалежність України.

Пресслужба Закарпатського обласного товариства
борців за незалежність України у ХХ столітті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *