Керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією єпископ Віктор Бедь привітав та благословив прихожан парафії свв. Володимира і Ольги в м. Ужгород з нагоди храмового свята

24 липня 2022 р., у 6-ту неділю після П’ятдесятниці та день пам’яті рівноапостольної Ольги (910 – 11.07.969), Великої княгині Київської, правительки Русі-України в середині Х століття (944 – 964), в незавершеній новобудові (що триває) храму парафії на честь рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України в м. Ужгород (вул. Минайська, 74) було відслужено Божественну літургію з нагоди храмового свята.

Богослужіння очолив протоієрей Анатолій Натолочний, настоятель парафії на честь рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в м. Ужгород у співслужінні протоієрея Василя Осадчука, настоятеля парафій на честь святителя Миколая Чудотворця та Іверської ікони Божої Матері в смт Вилок Берегівського району, благочинного Хустсько-Берегівського міжрайонного благочиння. Згодом, до парафіян даної релігійної громади з нагоди храмового свята, також завітали Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією та протоієрей Юрій Гал, секретар єпархіального управління, благочинний кафедрального храму апостола українського Андрія Первозваного в м. Ужгород, благочинний Ужгородсько-Мукачівського міжрайонного благочиння.

Під час архіпастирського слова, Преосвященніший владика Віктор Бедь привітав та благословив духовенство і прихожан з нагоди храмового свята, зупинився на праведному житті рівноапостольної Ольги, Великої княгині Київської, правительниці Русі-України в середині Х столітті та наголосив на її святості. Також владика Віктор подарував усім присутнім іконки з ликами Спасителя нашого Ісуса Христа та Пресвятої Богородиці.

Наразі настоятель та парафіяни релігійної громади на честь рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги в м. Ужгород (вул. Минайська, 74), поряд із богослужіннями, продовжують подальшу роботу щодо будівництва нового парафіяльного храму Православної Церкви України. Відповідно, всі хто бажають долучитися до будівництва нового храму ПЦУ в м. Ужгород чи надати посильну матеріальну допомогу, просимо вийти на зв’язок з настоятелем вищезазначеної парафії протоієреєм Анатолієм Натолочним (тел..: 067 948 24 17), який з благословення правлячого архієрея наділений право збору пожертв на будівництво храму.

Після завершення богослужіння, відбулася святкова трапеза.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *