У свято Різдва Пресвятої Богородиці єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь очолив Божественну літургію в храмі с. Ганичі Тячівського району

21 вересня 2022 р., у дванадесяте свято Різдва Пресвятої Богородиці, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України у с. Ганичі Тячівського району Закарпатської області було відслужено Божественну літургію.

Богослужіння очолив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина у співслужінні протоієрея Валерія Микитюка, настоятеля храму Різдва Івана Предтечі Закарпатської єпархії у с. Нересниця Тячівського району.

Службу дяків очолив протоієрей Юрій Кадар, настоятель парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці Мукачівсько-Карпатської єпархії у с. Ганичі Тячівського району (який з благословення Преосвященнішого владики Віктора, за станом здоров’я, не мав змоги безпосередньо прийняти участь у звершенні Божественної літургії).

У молитві до Отця нашого Небесного духовенство молилося за мир і благополуччя в Україні, за національну і духовну єдність української нації, за перемогу Українського війська над підступними безбожними московськими путінсько-гундяєвськими окупантами і терористами, за розвиток і утвердження Української Церкви, та за щасливе життя наших рідних і близьких.

Під час заупокійної ектенії, духовенство молилося за спасіння душ спочилих у Бозі у різні віки і часи борців за незалежність України, полеглих смертю хоробрих і героїв у наші дні українських воїнів-захисників і полонених, які віддали свої життя в обороні своїх сімей, усього боголюбивого українського народу, Богом даної нам земної Вітчизни і Держави Україна і Української Церкви від безбожних московських рашистів у російсько-українській війні (2014 – 2022), та за раніше спочилих у Бозі наших праведних і богоносних прабатьків, батьків, матерів, учителів, друзів та близьких.

По завершенню Божественної літургії, з архієрейським повчальним словом до присутніх у храмі звернувся Преосвященніший владика Віктор, який привітав духовенство та прихожан зі святом Різдва Пресвятої Богородиці, а також зупинився на святості прижиттєвого подвигу Божої Матері.

Відтак, відбулася святкова братська трапеза.

Пресслужба МКЄ ПЦУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *