В м. Ужгород пройшов обласний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування»

17 березня 2023 р., в м. Ужгород на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, пройшов Закарпатський обласний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування».

Обласний етап фестивалю-конкурсу було проведено в онлайн та офлайн режимах.

До участі в конкурсному відборі було допущено 20 учасників з числа вихователів закладів дошкільної та учителів закладів початкової і середньої освіти з усіх районів Закарпатської області, які викладають предмети духовно-морального спрямування.

Перед початком роботи журі та розгляду конкурсних робіт, до учасників Закарпатського обласного етапу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» з вітальним словом, зокрема, звернулися:

  • Мар’яна МАРУСИНЕЦЬ, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації – обласної військової адміністрації, доктор педагогічних наук, професор – голова організаційного комітету;
  • Ярослав СИВОХОП, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат фізико-математичних наук, доцент – заступник голови організаційного комітету;
  • Марія ЖАБЛЯК, старший викладач Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, директор науково-дослідного інститут української духовної культури Карпатського університету імені Августина Волошина, доктор педагогічних наук, професор – секретар організаційного комітету та журі.

Відтак, до членів організаційного комітету, журі та учасників фестивалю-конкурсу з вітальним словом і благословенням звернувся Преосвященніший Віктор БЕДЬ, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, військовий капелан, президент Карпатського університету імені Августина Волошина, доктор богословських наук, доктор юридичних наук, професор, академік – голова журі.

У своєму вітальному слові Преосвященніший владика Віктор Бедь, зокрема, привернув увагу до того, що Закарпатський обласний етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» проходить у день 149-річчя від дня народження доктора отця Августина Волошина (17.03.1874 – 19.07.1945), видатного українського політичного, державного, громадського і релігійного діяча, педагога, Президента Карпатської України (1939 – 1944), Героя України (посмертно), борця за незалежність України у ХХ столітті, що є символічно та духовно надихаючим. Також, Преосвященніший владика Віктор Бедь відзначив, що впровадження і викладання предметів духовно-морального спрямування, які з часом доцільно було би об’єднати в цілісну, комплексну і наскрізну освітню програму з української духовної культури, має надзвичайно важливе значення для духовного, психологічного та патріотичного виховання і формування особистості підростаючого покоління українців, та благословив усіх на плідну роботу.

Надалі, Марія ЖАБЛЯК, секретар організаційного комітету та журі представила всіх учасників обласного етапу фестивалю-конкурсу, після чого, журі приступило до заслуховування, вивчення та оцінки конкурсних робіт.

В ході роботи журі, Ярослав Сивохоп, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти презентував та подарував Преосвященнішому владиці Віктору Бедь 2-й том виданої колективом інституту унікальної Педагогічної енциклопедії Закарпаття (Ужгород, ЗІППО, 2022).

Також, присутні члени журі, привітали пані Аллу Товт, завідувача методичного кабінету початкової мистецької освіти Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури – члена журі, з днем народження, яке вона святкувала цього дня.

За рішенням журі, підсумкове засідання Закарпатського обласного етапу  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування» відбудеться в м. Ужгород на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти в режимі онлайн та офлайн 21 березня 2023 р., під час якого буде оголошено підсумки фестивалю-конкурсу.

Пресслужба КаУ ім. Августина Волошина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *