Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь відслужив літію за пророком і праведником Іваном Франком до 165-річчя від дня його народження

27 серпня 2021 р., Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України у ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, народний депутат України І скликання, в молитовній кімнаті архієрейської резиденції в м. Ужгород, відслужив заупокійну літію за українським політичним, громадським і культурним діячем, борцем за національну і державну незалежність української нації в другій половині ХІХ – початку ХХ ст. ст., науковцем, мислителем, письменником, поетом, доктором філософії, пророком української нації і праведником Іваном Яковичем Франком (27.08.1856, с. Нагуєвичі, західноукраїнські землі під окупацією Австрійської імперії та Королівства Польщі -28.05.1916, Львів, західноукраїнські землі під окупацією Австро-Угорської імперії та Королівства Польщі) до 165-річчя від дня його народження.

У молитві до Отця нашого Небесного владика Віктор молився за прощення всіх земних провин, допущенних з власної волі чи під примусом небіжчиком, дарування його душі вічного спокою та життя у піднебессі.

ПресслужбаКаУ ім. Августина Волошина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *